Prinses Cesaria - theatervoorstelling

Een unieke kans om een heel bijzondere avond te programmeren met de legendarische Surinaamse verhalenverteller Paul Middellijn, bekend geworden door de prachtige vertolking van de verhalen over de spin Anansi. In 2019 komt hij met een nieuw theaterprogramma naar Nederland. 

Prinses Cesaria - Van dienaars tot minnaars - speeltijd 40-50 min
Een breekbaar verhaal om de zintuigen te prikkelen. Ode aan de wijsheid van de vrouw die drie rivalen leerde dat je meer hebt door te delen in plaats van alles op te eisen voor jezelf. Laat u meevoeren op het libretto van Paul Middellijn en de compositie van gitaarvirtuoos Robby Alberga en fluitist Ronald Snijders. 

De dief - een magistraal spannend verhaal - speeltijd 30-40 minuten
In een klein dorp in Brazilië wordt de schatrijke mevrouw Carolina Bastos beroofd door de zoon des huizes die deze daad levenslang met zich zal dragen. Een bewerking van de Braziliaan Virato de Correa opgetekend in 1804. Robby Alberga legt hier een flinterdun samba tapijt neer waarop de woorden van de storyteller tot leven komen. 

Voorstelling voor kleine en middelgrote podia. De hoofdvertelling over Prinses Cesaria kan na de pauze worden aangevuld met de vertelling van De dief.