Storyteller Paul Middellijn

Beter dan anderen hoef ik niet te zijn, wel anders en dat is waar de wereld op zoek naar is. Want wanneer je al het 'betere' naast elkaar legt, wordt het verschil gemaakt door de andere benadering voor het beste resultaat. - Paul Middellijn

Bekend geworden door de prachtige vertolking van Anansi: Paul Middellijn. Als zijn naam valt denken velen terug aan de verhalen die hij vorige eeuw in Nederland op de planken bracht. Hij heeft een hele generatie vertellers geïnspireerd en opgeleid. Door zijn maatschappelijke betrokkenheid wordt hij overal ingezet om alleen of samen met studenten van de Academia functionele verhalen te vertellen in praktisch alle domeinen van de samenleving.


Zijn loopbaan kent vele hoogtepunten, waaronder het storytelling podium op het jaarlijkse Dunya Festival, de opening van het Eerste Storytelling congres op de Universiteit van Legon in Accra/ Ghana en ook de eerste Storytelling conferentie in Zuid Afrika waar hij keynote speaker was. Hij vertrok in 2003 naar Suriname en vestigde ook daar de Tori Academia, die nu is omgebouwd tot de National Storytelling Academy. Onlangs werd het project Kracht van Storytelling afgesloten, dat vier jaar lang ondersteuning kreeg van de Nederlandse Ambassade. Eind 2017 was Paul Middellijn te gast bij de tiende editie van het Internationaal Storytelling Festival in Amsterdam. Momenteel wijdt hij zich aan het finaliseren van een manuscript voor het instructieboek over storytelling met de titel ‘Balans is Perfectie’.

Paul Middellijn is hier regelmatig op bezoek om zijn verhalen te delen met kinderen en volwassenen, studenten en professionals in Nederland, België en verder. Of het gaat om een optreden, een workshop of een Tori-avond, Lemontree-PR denkt graag met u mee om storytelling met Paul Middellijn in uw congres of evenement een rol te geven.

Verhalen op maat
Een inleiding op een congres, een keynote-speaker, een evenement waarbij maatschappelijke onderwerpen in de spotlight staan. Paul Middellijn vertaalt uw onderwerp in aansprekende verhalen begeleid door gitaar virtuoos Robby Alberga, waar hij vanuit Rotterdam dertig jaar de wereld mee heeft rondgereisd.