Zemtsov Altviool Kwartet

In 2020 vieren zij hun 10-jarig jubileum op het Grachtenfestival met een bijzonder concert. Daarna volgt een tournee door Nederland en België. Uw podium in deze tournee? Maak een afspraak.

Uniek en Bijzonder
Een kwartet van vier altviolisten en dan ook nog uit één altviool familie, dat is zeker uniek en bijzonder te noemen. Het Zemtsov Altviool kwartet bestaat uit vier leden van een bijzondere Russisch-Mexicaans-Nederlandse altvioolfamilie: vader, moeder, dochter en neef Zemtsov. Mikhail Zemtsov, Julia Zemtsov-Dinerstein, Dana Zemtsov en de jongste telg van het kwartet is neef Daniil Zemtsov. Allen studeerden bij dezelfde leraar aan het Conservatorium Maastricht, hun grote voorbeeld, de altvirtuoos Michael Kugel.

Familie zijn en uit dezelfde school komen maakt het samen musiceren tot iets bijzonders, er ontstaat een unieke energie, een bepaalde “elektriciteit” die met niets anders vergelijkbaar is, samen worden ze meer dan de som der delen!
Lees ook het interview in de Volkskrant van 22 nov 2018.

Het repertoire dat ze spelen biedt hen grote inspiratie: Waanzinnig mooie originele stukken van bekende en minder bekende componisten, frisse, spetterende en afwisselende stukken die speciaal voor hen zijn geschreven en bewerkingen die de componist Evgeni Zemtsov -hun vader, opa en schoonvader- voor hen heeft gemaakt.Mikhail is altviool docent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Utrechts Conservatorium, Julia doceert aan de conservatoria van Rotterdam, Arnhem/Zwolle en Maastricht; Dana is winnares van een tiental concoursen, onder andere “Avond van de Jonge Musicus-2010” van NPS, de Kersjesbeurs in 2014 en ze ontwikkelt een internationale carrière als soliste.

Het debuut van het kwartet vond plaats tijdens het Amsterdamse Grachtenfestival in 2010, het publiek reageerde enthousiast: “Afgelopen week hebben wij het concert van de Zemtsov's bijgewoond, en we hadden een bijzonder mooie en plezierige avond. Wat een prachtig spel - en ook zoveel speelplezier dat aanstekelijk werkte. Voor ons een van de hoogtepunten van het Grachtenfestival!”

Tussen 2010 en 2018 heeft het kwartet tientallen concerten gespeeld , waaronder het Grachtenfestival, Concertgebouw en Bethanien klooster in Amsterdam, De Doelen Rotterdam, ViolaViola Festival in Haarlem, Dutch Viola Society Festival in Dordrecht, festivals in Duitsland, Estland en Italië. Het kwartet heeft masterclasses gegeven in het Koninklijk Conservatorium Den Haag, Utrechts Conservatorium, Masterclasses van Dutch Viola Society, en het geeft enkele keren per jaar een eigen Zemtsov Viola Masterclass in Nederland, Duitsland en Italië. Het kwartet heeft meerdere keren opgetreden op de radio (Radio 4; "Klassika Radio", Estland) en televisie (Vrije Geluiden, NED1). In 2014 is Debuut CD van het Kwartet verschenen op de label "NAVIS" en het werd uitgebreid geprezen in onder andere tijdschrift "Luister". In 2016 heeft het Kwartet een bewerking van Harold in Italië van H. Berlioz uitgevoerd met het Nationaal orkest van Estland o.l.v. Leif Segerstam.

Bekijk hier de biografie van het kwartet
Bekijk hier een voorbeeldprogramma