Sphinx Fluit Harp Duo

Fluit en harp vormen samen een prachtige combinatie, die al veel componisten geïnspireerd heeft. Duo Sphinx wordt gevormd door Mariël van den Bos en Inge Frimout-Hei en brengt een gevarieerd programma met werken van o.a. Mozart, Chopin, Fauré, Ibert, Albéniz, Satie en Hovhaness.Mariël van den Bos studeerde fluit bij Koos Verheul en Harrie Starreveld aan het Sweelinck Conservatorium waar ze in 1990 haar solistendiploma behaalde. Ze speelde in talloze ensembles klassieke muziek, modern klassieke muziek, tango’s van Piazzolla, jazz en pop.
Sinds 1993 maakt ze deel uit van het wereldberoemde Metropole Orkest, waar ze eerste fluit speelt. Hier komen haar liefde en passie voor de meest uiteenlopende muzieksoorten helemaal tot zijn recht. Met mede orkestlid Erik Winkelmann, bas, Cyrille van Poucke, trompet en Matthias Konrad, trombone vormt Mariël ensemble SoWhat waarmee ze voorstellingen verzorgt voor kinderen van 1 tot 99. SoWhat speelde onlangs een speciaal jazz-programma op Amersfoort Jazz en Leusden Jazz.

Inge Frimout-Hei studeerde harp bij Edward Witsenburg aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, met kamermuziek als specialisatie. Zij geeft concerten met harp en zang en is met haar elektrische harpen regelmatig te gast op festivals. Verschillende keren heeft zij opgetreden voor de Koninklijke families van Nederland en België. Met het Malando Tango Orkest ging zij tweemaal op tournee naar China.
Zij geeft leiding aan het Blue Planet Harp Ensemble voor jonge harpisten. Componeren voor de harp is haar grote passie, haar composities ‘Blue Planet’ en ‘Flidias & the Magic Harp’ worden van de Verenigde Staten tot in Australië door harpisten gespeeld.
Sphinx zal dan ook regelmatig enkele werken van haar op het programma zetten.