Lutevoice

Valeria Mignaco, sopraan & Alfonso Marin, luit

Aan de Europese hoven van de Renaissance was de luit al rond 1530 het instrument par excellence van de tijd. Ideale begeleider voor de stem, de resulterende combinatie veroorzaakte het verschijnen van een omvangrijk en bijzonder repertoire. Lutevoice doet met haar eigen benadering volledig recht aan de grote historische en artistieke betekenis van dit repertoire.

'Flow my tears' van John Dowland


Met de boeiende interpretatie van kleurrijke, unieke luit-liederen verleidt Lutevoice de luisteraar met de muzikale diversiteit van het Europa van de zestiende eeuw:
Het Spanje van de Arabische onttroonde koningen
De sublieme gedichten van Petrarca en het Italiaanse humanisme
Het pompeuze Franse hof met zijn sensuele liefdesliederen
Het Engeland van Koningin Elizabeth en melancholie leraar John Dowland.

Liederen en verhalen zorgvuldig gekozen om een omvangrijk scala van muzikale gevoelens te scheppen, met een dynamische en gepassioneerde interpretatie die het publiek verrast en ontroert.

Specialisaties zijn onder meer Renaissance en Vroeg Barok Luitliederen uit Spanje, Italië, Frankrijk en Engeland. Het programma ‘Giochi di Venere’ omvat Renaissance luitliederen uit Spanje en Italië en in ‘Gentle Love, Sweet Melancholy’ staan luitliederen van John Dowland en tijdgenoten centraal.

Bekijk hier het programma Giochi di Venere
Bezoek de website van Lutevoice