Erasmus Trio

Een strakke drie-eenheid met een indrukwekkend gevoel voor melodie en nuance.

Het Erasmus Trio Amsterdam is opgericht door de pianist Thomas Herrmann en geniet ondertussen internationale bekendheid. Het publiek en de pers zijn unaniem lovend over dit bijzondere ensemble.

Het Erasmus Trio bestaat uit de pianist Thomas Herrmann,  de  violiste Vera  Laporeva  en  de  celliste  Xiaojia  Xu  (SjawDja  Sju).  Kenmerkend  voor  het  trio  zijn  een warme, ronde klank, een  energieke speelstijl en een breed  repertoire. De leden van het ensemble zijn zeer geïnteresseerd in hedendaagse muziek. Naast bekende werken uit de klassiek-romantische periode heeft het ensemble verscheidene speciaal voor het Erasmus Trio geschreven composities op het repertoire staan.Het trio was te gast in de gerenommeerde zalen van Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Zuid-Afrika. In 2007 maakte het ensemble als eerste Nederlandse pianotrio een tournee naar China. De Chinese Nationale Televisie (CCTV) en Beijing Media Group wijdden in september 2007 speciale uitzendingen aan het Erasmus Trio. Ook maakte het ensemble verschillende radio- en televisie opnames in Nederland en Duitsland.

In 2001 verscheen de eerste CD van het ensemble met werken van Schubert en Schnittke. In augustus 2007 verscheen de nieuwe CD “Musical Gems” met o.a. zelden gespeelde werken van Glinka en drie speciaal voor het Erasmus Trio gecomponeerde werken: een Chinese compositie en twee Tsjaikovsky-bewerkingen.

Vera Laporeva bespeelt een viool van de Italiaanse vioolbouwer C.A. Testore uit 1751. Xiaojia Xu bespeelt een Amsterdamse cello uit 1720, toegeschreven aan P. Rombouts.

Bekijk hier de programmamogelijkheden
Bekijk de biografie van het Erasmus Trio
Lees wat de PERS schrijft over het Erasmus Trio
Bezoek de website van het Erasmus Trio