Enno Voorhorst

Enno Voorhorst, geboren in Den Haag 1962, groeide op in een familie van musici. Hij volgde lessen bij Hein Sanderink, Hubert Kappel en David Russell.

De nieuwe CD met Concerto Métis van Dyens voor gitaar en strijkorkest verschijnt in september 2018. Enno Voorhorst werkte samen met The String Soloists en Cobra Records. Het resultaat is een eerbetoon aan de grote Roland Dyens, die veel te snel is overleden, maar een enorm repertoire aan prachtige gitaarmuziek heeft nagelaten!De cd 'Bach, Pärt & des Prez (arr. for Guitar) staat online. Het programma op deze cd is uniek met nieuwe arrangementen voor solo-gitaar en sluit aan bij 330 jaar Bach en de 80ste verjaardag van Arvo Pärt. In september 2015 presenteerde Enno Voorhorst de cd in de Edesche Concertzaal. Daarna volgt een tour door Nederland en internationaal. Op zondag 4 oktober 2015 is de cd verkozen tot Bach van de Week. Lees ook de recensie in EGTA en in het Polish Guitar Magazine.

In 1987 won hij in Duitsland de eerste prijs op het 7e gitaarconcours te Hof, waarna nog een aantal prijzen volgde waaronder in 1992 de Nederlandse gitaarprijs in het concertgebouw van Amsterdam en in datzelfde jaar de eerste prijs op het Seto-Ohashi concours in Japan. Hij speelde in de grote zalen van Nederland zoals Vredenburg, de Oosterpoort, de Anton Philipszaal en heeft uitnodigingen van Europa tot Azie en Amerika.
Enno Voorhorst is regelmatig te gast op o.a. de gitaarfestivals van Siracusa (Sicilië), San Salvador (El Salvador) San Juan (Puerto Rico), Mikulov (Tsjechië), Istanbul (Turkije), Deajeon (Korea), Moskou (Rusland) en Tokyo (Japan).
 
Zijn eerste CD met werken van Agustín Barrios Mangoré (Sony 1994) werd zeer lovend ontvangen. Rico Stover, Barrios kenner bij uitstek, schreef: ”The CD Agustín Barrios Mangoré played by Enno Voorhorst is the best that I have heard thus far.” (heruitgegeven bij Brilliant Classics) In 2012 Jorge Morel droeg ‘Recuerdos del Camino’ op aan Enno Voorhorst met een soortgelijk commentaar: ‘en tus manos, Dios pone el espíritu de Mangoré’ ( je handen gaf God de geest van Mangore). Hierna zijn nog verschillende CD’s verschenen, waaronder een Bach en Barrios CD voor NAXOS en de CD ‘Chaconnes’  bij Brillant Classics.
Enno Voorhorst is verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Op 5 januari 2014 was Enno Voorhorst te gast in het radioprogramma Vroege Vogels met de CD 'Around Barrios'. Deze zeldzame opname bevat een aantal zorgvuldig geselecteerde composities rond het leven en werk van de grootste componist van de gitaar in de 20e eeuw, Agustin Barrios. Het omvat een aantal invloedrijke werken van Spaanse componisten die Barrios in zijn programma opnam, evenals latere composities van gitaristen uit de Nieuwe Wereld die door Barrios diepgaand werden beïnvloed.

Bezoek de website van Enno Voorhorst
Lees hier de recensie van het concert in Paramaribo 2016