Duo Macondo

Altviolist Mikhail Zemtsov en gitarist Enno Voorhorst troffen elkaar tien jaar geleden en gaven sindsdien vele concerten in binnen- en buitenland. Een duo altviool-gitaar komt niet vaak voor, maar het gaat prachtig samen! De lage klank van de altviool past precies in het klankgebied van de gitaar waardoor beide instrumenten volledig tot hun recht komen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Paganini al schreef voor deze bezetting.Het programma van Duo Macondo wordt gedomineerd door Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek maar bevat ook hedendaags werk. De naam Macondo refereert aan het boek ‘honderd jaar eenzaamheid’ van nobelprijswinnaar García Márquez waarin hij schrijft over de imaginaire stad Macondo. Geboren in Colombia weet Márquez het karakter van Latijns-Amerika als geen ander in z’n verhalen te verweven.

In 2009 verscheen bij Ottavo de eerste CD van duo Macondo met werk van o.a. Albéniz, Granados, Piazzolla, Pipò en Zemtsov. In 2011 gaf duo Macondo een tournee door Nederland en Duitsland met het programma ‘Musica Argentina’. Dit was een samenwerking met de beroemde Argentijnse musici Juan Falú, Ricardo Moyano en Roberto Aussel. In mei 2014 ging Duo Macondo op tournee naar China.

De pers schreef o.a.: Het concert werd afgesloten met een aantal tango’s van Piazzolla, met overgave gespeeld en dus weer eens Piazzolla zoals het kan klinken. Hier ging Duo Macondo bij vlagen helemaal los, speels, mooi ritmisch, lekker vrij en met lol gespeeld, maar tegelijkertijd met hetzelfde gevoel voor contrast en passie wat kenmerkend is voor hun aanpak. (Wouter Ruifrok)

Fantasievoll und Intelligent, man konnte nicht genug bekommen von diesem Duo. (Kölner Stadt-Anzeiger)

Programma voorbeeld Duo Macondo
Biografie Mikhail Zemtsov en Enno Voorhorst
Bezoek de website van het duo