Crowdfunding Breng de Bonave Trilogie tot leven!

Crowdfunding brengt Franse Familiekroniek tot leven

De crowdfunding campagne ‘Breng de Bonave Trilogie tot leven’ en steun van het BKKC en de Provincie Brabant maakten in 2016 de verschijning van de tweede roman van Tineke Aarts uit de Bonave Trilogie, getiteld Marguerite, mogelijk. De roman verscheen met een herdruk van Familiebezit (voorheen uitgeverij Arena, 2004).

Tineke Aarts startte samen met Yvonne van Egmond de uitgeverij Lemontree Books. Samen brachten zij de trilogie in optimale condities uit, met een duidelijke meerwaarde voor lezers en boekhandels. Er werd flink geïnvesteerd in de communicatie. Voor de nieuwe roman Marguerite is een boekteaser gemaakt door een Franse filmproducent. Deze clip was ook te zien op voordekunst.nl. De innovatieve aanpak werd gesteund door het Brabant Centrum voor Kunst en cultuur.In juni 2016 verscheen bij uitgeverij Lemontree Books:
Marguerite
door
 Tineke Aarts


Marguerite is een weergaloze roman over het lot van jonge vrouwen in de negentiende eeuw. Het sfeervolle verhaal speelt zich af in de schitterende wijngaarden van de Zuid-Franse Cahors. De roman vervolgt de familiekroniek met de geschiedenis van de voorouders van Juliette Bonave, de hoofdpersoon uit het eerste boek Familiebezit.

De zeventienjarige Marguerite reist met haar vader naar de Franse Cahors om te helpen bij de wijnoogst. Daar wordt ze voorgesteld aan Clément Bonave, en onverwacht bloeit er een gepassioneerde relatie tussen hen op. Hoewel Marguerite aarzelt zich te binden, accepteert ze zijn aanzoek en bouwt een leven op in Frankrijk. Ze wordt kraamvrouw en helpt de dorpelingen met hun problemen. Door haar werk realiseert ze zich hoeveel gevaren er met het kraambed verbonden zijn, en dat besef brengt haar in strijd met de conventies. Dan treft een groot drama het gehucht van de Bonaves. De curé grijpt zijn kans om de vrijzinnige Marguerite op haar plek te zetten, maar ze laat zich niet door hem de les lezen. Zodra ze merkt dat zij als vrouw niet over haar eigen leven en lichaam mag beslissen, wordt haar strijdlust alleen maar aangewakkerd. Uiteindelijk staat ze echter alleen en tegenover haar familie en de plaatselijke tradities.

De Bonave Trilogie is een meeslepende familiekroniek over zes generaties wijnboeren in de Franse Cahors. In september 2017 wordt het slotdeel van deze trilogie verwacht.

Meer informatie op: www.bonavetrilogie.nl

Tineke Aarts (Gilze-Rijen, 1960) studeerde Taal- en literatuurwetenschap in Tilburg. Ze publiceerde eerder bij de Boekerij het succesvolle boek Leven met een baas, samen met Carien Verhoeff. Sinds 2002 woont en werkt ze in Frankrijk. Dit inspireerde haar om met de Bonave-trilogie te beginnen. De eerste roman Familiebezit had doelbewust een open einde. Sindsdien schreef ze verder aan deze familiekroniek. Naast het schrijven houdt ze zich bezig met natuurbescherming. Ze fotografeerde en identificeerde 400 vlindersoorten in haar tuin. Haar artikelen en foto’s zijn in meerdere Franse kranten en tijdschriften gepubliceerd.

Over Familiebezit:
 “Deze mooi geschreven roman lees je het liefst in een keer uit.” Marie Claire
 “Een overtuigende, idyllische roman.” Biblion
 “Een heerlijk, meeslepend verhaal.” Nouveau
 “Aarts is een rasverteller, het verhaal verpakt ze in een boeiende stijl.” Litnet, Hendrik-Jan de Wit
 “Rijk aan tegenstellingen.” Thomas Rosenboom op de cover.

Over Leven met een baas:
"Hun rake typeringen en knappe observaties doen denken aan Kopstukken van Godfried Bomans en De oorfluisteraar van Elias Canetti." De Volkskrant